Huolenpidon, kestävyyden ja vastuullisuuden asialla

Hei! Olen Säde Kallioinen, Keskustan kansanedustajaehdokas Vantaan Itä-Hakkilasta Uudenmaan vaalipiiristä.

Olen 34-vuotias ihminen Uudeltamaalta. Toimin varhaiskasvatuksen opettajana Vantaalla. Minulla ja aviomiehelläni on kaksi lasta. Sotilasarvoltani olen reservin luutnantti ja luottamustehtäväviini kuuluvat OP-Ylä-Savon edustajiston jäsenyys ja päiväkodin varajohtajuus.

Olen Göteborgissa syntynyt, kiuruvetisten lypsykarjatilallisten nuorempi tytär. Kiuruvedellä vietin elämästäni 21 vuotta, jonka jälkeen olen asunut Helsingissä, Säkylässä ja nyt Vantaalla. Olen suorittanut naisten vapaaehtoisen varusmiespalveluksen Kainuun Prikaatissa, Haminassa ja Lahdessa. Olen opiskellut Helsingin lisäksi Kalajoella ja Porissa. Työelämää olen nähnyt ja kokenut Kiuruvedellä, Säkylässä, Alastarolla ja Huittisissa Satakunnassa, Turussa Varsinais-Suomessa ja Vantaalla Uudellamaalla. Kiuruvesi ja sittemmin myös Säkylä ovat minulle tärkeitä ympäristöjä Vantaan ohella.

Olen kunnianhimoinen ihminen, joka haluaa tehdä aina parhaansa.

Olen Ylä-Savon neito vuodelta 2007, maanpuolustusmitalilla palkittu reserviupseeri ja aktiivinen varhaiskasvatuksen opettajien palkan korottamisen puolestapuhuja. Viime keväänä järjestimme yhdessä muutaman reippaan ihmisen kanssa Ei leikki rahaa -mielenosoituksen Helsingin Narinkkatorilla varhaiskasvatuksen opettajien palkankorotusten puolesta ja pääkaupunkiseudun palkkakartellia vastaan. Koska mieheni on paljon töidensä takia poissa kotoa, olen itsenäinen äiti, jonka on pärjättävä lastensa kanssa kaikissa tilanteissa. Toisinaan se ei ole erityisen helppoa. Olen myös opetellut aloittamaan elämän uudella paikkakunnalla uusien ihmisten keskuudessa useita kertoja. Minulta onnistuu eläminen maalla ja kaupungissa, enkä jää tumput suorana seisomaan ongelmien edessä.

Perheeni ja omat juureni ovat sydäntäni lähellä samoin asuinympäristöni sekä niissä tapaamani ihmiset. Ihmisten, eläinten ja luonnon hyvinvointi kulkevat arjessani mukana luonnollisesti. Vuorovaikutus ja keskustelut ihmisten kanssa ovat minulle tärkeitä. Kaikilla meillä on oma koskettava tarinamme.

Perusarvojani ovat Keskustan neliapilasta löytyvät arvot, joita ovat huolenpito, kestävä kehitys, vastuullisuus ja kohtuullisuus. Sydämen asiani on rakentaa yhdessä meidän muiden tavallisten ihmisten kanssa kestävämpää, empaattisempaa, tasa-arvoisempaa sekä turvallisempaa Suomea. Sitä voimme kaikki rakentaa, vaikkemme olisikaan päättävässä asemassa. Hymy, ystävällisyys ja kanssaihmisten huomiointi vaikuttavat ilmapiiriin positiivisesti. Inhimillisyys, sekä toisen kohtaaminen ovat mielestäni tärkeitä asioita ja ne antavat voimaa molemmin puolin vuorovaikutuksessa.


HarrastukseniHarrastuksiani ovat luonnossa liikkuminen, kotityöt, kahvakuulailu, suihkussa laulaminen ja keittiössä tanssiminen. Pienimuotoinen sijoittaminen ja metsänhoito kiinnostavat minua. Myös maanpuolustusta harrastan, kun aika antaa myöten. Iltaisin tartun mielelläni kirjaan.